Pauzes Bij Zittend Werk Voor Een Hogere Werk Productiviteit, Minder Rugpijn En Een Gezonder Lichaam.
01 november 2014 
2 min. leestijd

Pauzes Bij Zittend Werk Voor Een Hogere Werk Productiviteit, Minder Rugpijn En Een Gezonder Lichaam.

Heb je een kantoorbaan of zittend werk? Wist je dat het nemen van voldoende pauzes essentieel is voor je werk productiviteit!? Plus dat pauzes bij zittend werk een grote invloed hebben op lage rugpijn.

Urenlang achter elkaar zitten heeft een grote impact op je lichaam in negatieve zin! Naast het feit dat het je doorbloeding, stofwisseling vermindert maakt het je spieren stijf en zwak. En dat geldt niet alleen voor de spieren in je lichaam, maar ook voor een niet geheel onbelangrijke spier “je hersenen”.

Pauzes bij zittend werk goed voor je hersenen

Het is niet voor niks dat kracht sporters een aantal minuten rust nemen tussen hun setjes en oefeningen door. Of dat een gewichtheffer hetzelfde zware gewicht niet twee keer achter elkaar op kan tillen. Spieren hebben van rust nodig om hun energie niveau weer op pijl te krijgen.

Zo werkt het met je hersenen en je mentale focus ook. Ben je bewust van het feit dat ondanks je lichaam niet beweegt het niet betekent dat je lichaam aan het werk is! En dat het dus voor je hersenen en mentale focus tijdens je werk van belang is om pauzes in te lassen om tot rust te kunnen komen!

Zittend werk is eigenlijk ook lichamelijk werk

In andere woorden, het uitvoeren van werk op kantoor waarbij je de hele dag zit is in feite ook lichamelijk werk. Aangezien je hersenen onderdeel zijn van je lichaam en continu actief zijn bij het nemen van duizenden beslissingen per dag. Wanneer je hersenen vermoeid raken leidt dit onder andere tot een verminderde aandacht en slechtere beslissingen.

Activiteit van je Hersenen

Alleen daarom al is het van belang om pauzes in te bouwen om het harde werken achter je bureau vol te kunnen houden en productief te blijven. Prestaties die een hoge mate van focus vereisen verbruiken meer energie of je nou beweegt of niet. Zonder rust raken onze hersenen vermoeid wat zich bijvoorbeeld kan uiten in vermoeidheid, snel geïrriteerd en afgeleid raken zoals te vaak je telefoon of social media checken.

Geeft ook je hersenen voldoende rust

Om je hersenen optimaal te laten functioneren heeft het niet alleen voldoende rust, maar ook een gerichte focus en een goede voeding nodig. Daarnaast is het zaak wanneer je daadwerkelijk een pauze neemt dat je Pauze bij Zittend Werk voor je Hersenendaarin je hersenen niet verder vermoeid. Het checken van je mail of social media horen dus niet bij een effectieve pauze tijdens zittend werk!

Voeding aan je hersenen kan je op verschillende manier geven. Niet alleen het voldoende drinken van water en het eten van het juiste voedsel geven energie aan je hersenen. Het zorgen voor een actieve pauze en voldoende lichaamsbeweging blijken een positieve invloed te hebben op de prestatie van je hersenen.

Gebruik je pauze voor je rug en gezondheid!

Extra reden voor Pauze bij Zittend WerkBij een kantoorbaan is de kans op fysieke inactiviteit groot! Dus bewegen tijdens je pauze is een absolute must voor je gezondheid! Het maakt niet eens uit hoe intensief je beweegt als je maar niet blijft zitten!

Zitten is niet waarvoor we gemaakt zijn en werkt eerder pijnklachten in de hand dan dat het ze kan verhelpen. Bewegen daarentegen kan direct zorgen voor verlichting van pijntjes waaronder rugpijn.

De juiste pauzes tijdens zittend werk zorgen dus niet alleen voor fittere hersenen, maar ook voor een gezonder en minder pijnlijke rug! Reden genoeg toch om ze in te lassen!?

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
Goede Zithouding Tijdens Het Werk? 5 Essentiële Tips!
Door

Goede Zithouding Tijdens Het Werk? 5 Essentiële Tips!

op 26 Aug 2015

[…] je dat het regelmatig nemen van een pauze tevens je werk productiviteit […]

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis