Je Buikspieren Trainen Op 19 Verschillende Manieren!
18 december 2014 
2 min. leestijd

Je Buikspieren Trainen Op 19 Verschillende Manieren!

Buikspieren trainen kan je op een hoop verschillende manieren of je het doet voor een strakke buik, atletischer te worden of om je rugpijn te verhelpen. Deze oefeningen helpen je allemaal op weg met twee grote overeenkomsten; ze zijn veilig en effectief!

Ik denk dat iedereen een gemeenschappelijke instelling heeft bij het doen van buikspier oefeningen. Je buikspieren trainen moet effectief zijn voor het doel dat je nastreeft en de oefeningen moeten goed uit te voeren zijn waardoor je blessures voorkomt!

Buikspieren trainen effectief bij lage rugpijn!

Je buikspieren trainen blijkt niet alleen zeer effectief bij het voorkomen van lage rugpijn, maar is net zo belangrijk in het herstellen van pijn laag in je rug. Het blijkt namelijk zelfs al dat je bij korte periode van spit (“in de rug schieten”) je buikspieren geremd worden in hun spierfunctie. Gelukkig herstelt zich dit bij de meeste mensen door te blijven bewegen en niet te compenseren.

Wanneer je al langer rugpijn hebt blijkt het effect van een geremde spierfunctie zich te versterken waardoor je buikspieren zwakker worden dan ze voor je periode van rugpijn waren! Om dit te herstellen is het in beweging blijven niet voldoende en zullen je buikspieren echt getraind moeten gaan worden. Je buikspieren trainen kan je op een hoop verschillende manieren doen.

Buikspieren trainen op basis van verschillende trainingsvormen

Bij elke vorm van training worden tegenwoordig ook wel de buikspieren getraind. In de sportschool zie je nog vaak de “crunches” en “sit ups” om de buik te laten verzuren en sterk te maken. Terwijl in de fitness de “plank” oefeningen niet meer weg te denken zijn omdat je Core Stability ook getraind moet worden. De meeste vrouwen die sporten in een fitness centra gaat wel naar een Pilates les om de buikspieren zowel sterk als soepel te houden.

Verschillende trainingsvormen met allemaal verschillende manieren om je buikspieren te trainen. Zou het niet mooi zijn als je het goede van allemaal kan combineren tot een compleet oefenschema?! Ik heb 19 oefeningen voor je met essentiële aandachtspunten om veilig en effectief je buikspieren te kunnen trainen.

Buikspieren Trainen

Je buikspieren trainen op 19 verschillende manieren

De basis voor het uitvoeren van deze oefeningen komt uit de Pilates. Dat maakt dat er een aantal essentiële aandachtspunten zijn om je training effectief en veilig te maken. Daarnaast komen zowel de “normale” buikspier oefeningen aan bod in combinatie met het trainen van je core stability.

Je kan de oefeningen bekijken in een volledige afspeellijst of ze afzonderlijk bekijken door één van onderstaande oefeningen aan te klikken.

 1. Buikspieroefening De Fiets »

 2. Buikspieroefening De Schaar »

 3. Buikspieroefening De Dolfijn »

 4. Buikspieroefening De Billenlift »

 5. Buikspieroefening De Tenen Lift »

 6. Buikspieroefening De Plank »

 7. Buikspieroefening De Crunch »

 8. Buikspieroefening De Tenen + Ellebogen Tip »

 9. Buikspieroefening De 2 Benen Fiets »

 10. Buikspieroefening De Sit Up »

 11. Buikspieroefening De Ellebogen Tip »

 12. Buikspieroefening De Tenen Tip »

 13. Buikspieroefening De Schuine Crunch »

 14. Buikspieroefening De Been Lift »

 15. Buikspieroefening De 2 Benen + Tenen Lift »

 16. Buikspieroefening De Gebogen Benen Draai »

 17. Buikspieroefening De Gebogen Diagonaal »

 18. Buikspieroefening De Gebogen Diagonaal »

 19. Buikspieroefening De Gestrekte Diagonaal »

Meer oefeningen van je buikspieren, rugspieren of gewoon je CORE? Bekijk dan mijn Youtube kanaal.

Heb je een oefening die je vaak doet maar er niet tussen staat? Twijfel je of hij wel goed is voor je rug? Aarzel niet en stuur me een reactie in onderstaand formulier!

Succes met de oefeningen 😉

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
Els
Door

Els

op 18 Dec 2014

Zo kom je toch getraind de feestdagen door :-)

Peter J. Bury
Door

Peter J. Bury

op 19 Sep 2020

Alle links naar de individuele buikspieroefeningen werken niet :-(

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis