Saturatie

Wat is Saturatie?

Saturatie is ook wel een ander woord voor het zuurstof gehalte in je bloed. Normaal gesproken zou het zo moeten zijn dat je een percentage van 96-98 zuurstof in je bloed zou moeten hebben. Doordat een normaal adempatroon ervoor zou moeten zorgen dat er genoeg ruimte is voor gaswisseling is 100% aan zuurstof in je bloed niet gezond. Het bloed bestaat uit rode bloedcellen die zorgen voor het transport van het zuurstof naar je weefsels. Hemoglobine (Hb) zorgt ervoor dat de zuurstof in de longen wordt verbonden aan de bloedcellen en het in de weefsels weer loslaat. De saturatie is een graadmeter voor de hoeveelheid zuurstof  die aan de hemoglobine in de rode bloedcellen in de slagaders gebonden is.  

Hoge saturatie

Wanneer je te veel zuurstof opneemt kunnen dit tekenen van hyperventilatie zijn. Daarnaast hebben mensen met 100% zuurstof in hun bloed vaak koude handen en voeten. Een te laag percentage (95% of lager) komt alleen voor bij mensen met minder goed functionerende longen (COPD).  
Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)