Adempatroon

Je adempatroon heeft te maken met de verhouding tussen je inademingen en je uitademing. Het is ook verhouding tussen hoeveel zuurstof je inademt en hoeveel CO2 je uitademt. De optimale verhouding tussen je in- en uitademing is 0,7. Dat betekent dat de verhouding tussen je inademing en uitademing ongeveer 2:3 is. Een goed adempatroon houdt dus in dat je uitademing langer is dan je inademing!  

Belang goed adempatroon

Je adempatroon bepaalt voor een groot deel in wat voor energie systeem je lichaam actief is. Een goede verhouding tussen je in- en uitademing bepaalt in hoeverre je lichaam de gevolgen van stress kan ervaren. De meeste mensen denken dat bij de inademing de zuurstof in het bloed komt, maar dat juist vooral tijdens de uitademing. Tijdens je uitademing en de korte periode erna vindt namelijk grotendeels de belangrijke gaswisseling tussen O2 en CO2 plaats. Daarom is het zo belangrijk dat vooral je uitademing inclusief de pauze na je uitademing langer duurt dan je inademing.  

Adempatroon en stress niveau

Een goed adempatroon zorgt niet alleen voor een lagere hartslag, maar ook voor een betere hartcoherentie. In combinatie met een goede ademfrequentie vormt je adempatroon de belangrijkste onderdelen van je ademhaling. Door het doen van ademhalingsoefeningen gericht op het verlagen van je ademfrequentie en verbeteren van je adempatroon verminder je de lichamelijk stress op je lichaam aanzienlijk.  
Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)