Piriformis Syndroom Test

Piriformis syndroom testen kunnen je een goed beeld geven of je ischias hebt op basis van het Piriformis syndroom. Piriformis syndroom testen kan je doen met specifieke stretch en weerstand testen. Het is echter wel van belang dat je andere mogelijk oorzaken van ischias hebt uitgesloten.

Pas op dat moment geven de onderstaande Piriformis syndroom testen je een duidelijke waarde. Op het moment dat je weet wat het Piriformis syndroom inhoud zullen de testen je logisch lijken. Een spanning, verkorting en/of spasme van de diepe dwarse bilspier, Piriformis spier, kan zorgen voor compressie, irritatie van de ischiadicus zenuw met zenuwpijn of ischias als gevolg.

Om te weten hoe je het Piriformis syndroom te testen is het goed om te kijken wat de functie en ligging van de Piriformis spier is.


Piriformis Syndroom Test

De Piriformis spier is één van de bilspieren, bestaat uit twee spierbuiken,  en heeft een dwars verloop. De spier heeft zijn oorsprong vanaf de voorkant van het heiligbeen (sacrum) en hecht aan op het buitenste uitstekende botpunt van het bovenbeen (trochantor major).

De spier heeft vooral als functie de heup naar buiten te draaien bij het strekken van de heup en het naar buiten bewegen van de heup bij het heffen van het been. Dit zorgt ervoor dat we tijdens het lopen niet omvallen.

De spier kan op spanning en rek worden gebracht door je heup naar buiten te draaien en je heup te buigen.


Piriformis Syndroom Test


Piriformis Syndroom Testen

Hieronder worden twee testen uitgevoerd voor het bevestigen van het Piriformis syndroom. Heb je tijdens het uitvoeren van de Piriformis testen “herkenbare” pijn, zoals je die overdag ervaart, in je bil met eventueel de “herkenbare” uitstraling in je been dan zijn de testen positief.

Zijn allebei de testen positief en heb je andere oorzaken al uitgesloten dan kan je ervan spreken dat je ischias klachten hebt op basis van het Piriformis syndroom. De eerste test op de video kan je zelf doen door je handen aan de buitenkant van je knieen te leggen en je benen proberen naar buiten te duwen.Meer over Piriformis Syndroom

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)