Piriformis Syndroom Behandeling

Piriformis syndroom behandeling is goed zelf uit te voeren. Over het algemeen is de prognose of verwachting van herstel bij een Piriformis syndroom behandeling goed. Dat wil zeggen dat normaal gesproken je zenuwpijn en ischias klachten binnen 2-6 weken moeten kunnen herstellen.

Afhankelijk van de praktische oorzaak van het Piriformis syndroom zijn er verschillende oefeningen en behandelingen op te stellen. Ten eerste is het belangrijkst dat je weet wat het Piriformis syndroom is en dat je ontdekt wat de oorzaak van de zenuwpijn is zodat je een goed inzicht in de klacht hebt.

Piriformis Syndroom Behandeling

Piriformis Behandeling

In de behandeling van het Piriformis syndroom kan je altijd een aantal aspecten gebruiken die ik hieronder beschrijf. Over het algemeen zijn alle voorgeschreven adviezen van toepassing aangezien vaak de daar ook het probleem ligt.

De dingen die je zelf kan doen in je Piriformis syndroom behandeling zijn;

1.     Aanpassen van je belasting

Probeer je bilpijn en zenuwpijn niet te vaak te provoceren. De ischias klachten door het Piriformis syndroom komen vaker voor bij lang zitten, lang staan en bij activiteiten die veel kracht kosten zoals bijvoorbeeld traplopen na een heup operatie. Probeer vaker je houding af te wisselen of ondersteuning te zoeken om je pijn provocerende activiteiten te verlichten.

Het is echter wel noodzakelijk om in beweging te blijven ondanks je bilpijn. Daarnaast is het van belang om niet anders te gaan lopen of zitten vanwege de pijn in je bil en been. Kan je de belasting verlagen en zorgen voor beweging zonder compensatie dan spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan!

Behandeling Piriformis Syndroom

2.     Spierspanning Piriformis

Wanneer er te veel spanning komt op een spier kan het gevolg zijn dat zich spierknopen of ook wel triggerpoints gaan vormen in de spier. Bij het Piriformis syndroom zitten er vrijwel altijd triggerpoints in de bil en voornamelijk in de Piriformis spier. Om deze spierknopen op te heffen (release) kan je zelf massage technieken gebruiken.

Om je Piriformis spier zelf te masseren kan je onderstaande video als voorbeeld gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een kleine harde bal zoals bijvoorbeeld een hockeybal, maar je kan ook al een tennisbal gebruiken.


3.     Stretchen Piriformis spier

Wanneer je de spierknopen hebt opgeheven is het raadzaam om ze direct te laten volgen door het rekken van je dwarse bilspier. Als je niet in de gelegenheid was om een zelf massage techniek te gebruiken kan je alsnog de spanning in de spier verminderen door te stretchen. Voor het stretchen van de Piriformis spier kan je de onderstaande rekoefeningen gebruiken.

4.     Oefeningen Piriformis spier

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat bij veel mensen met het Piriformis syndroom de spierkracht van je bilspieren verminderd is. Om te voorkomen dat de spanning in je bilspier en daarbij optredende zenuwpijn terugkomt op het moment dat je de spierknopen hebt opgeheven. Is het noodzakelijk om de kracht van je bilspieren te herstellen.

Het doen van bilspier oefeningen in combinatie met rugoefeningen is belangrijk om de zenuwpijn niet terug te laten komen. Aandachtspunt hierbij is echter wel dat je de oefeningen start op je eigen niveau zonder pijnprovocatie. Voorbeelden van oefeningen voor je Piriformis spier vindt je via onderstaande video en voor je rugspieren via deze link.

Meer over Piriformis Syndroom

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)