Piriformis Syndroom Oefeningen

Piriformis syndroom oefeningen zijn één van de acties die je zelf kan ondernemen in de behandeling van de zenuwpijn en ischias klachten. Om te komen tot een optimaal resultaat bij de Piriformis syndroom oefeningen is het wel raadzaam eerst de adviezen bij een Piriformis syndroom behandeling te bekijken.

Piriformis Syndroom Oefeningen

Piriformis Syndroom Oefeningen

Wanneer je oefeningen gaat doen kan je ze op verdelen in 4 verschillende Piriformis syndroom oefeningen. Niet alleen het rekken en trainen van je bilspier, waar vaak de ischias klachten beginnen, maar juist ook de beweeglijkheid en getraindheid van je lage rug is van belang.  

Oefeningen bij Piriformis Syndroom

1. Rekken van de Piriformis

Het rekken van je Piriformis spier kan op verschillende manieren. In onderstaande video laat ik je 4 verschillende varianten zien hoe je Piriformis spier kan rekken. Pas het aan naar je eigen niveau en op geleide van je pijn, kies de rekoefening die op dit moment het beste bij je past.


2. Trainen van de Piriformis

Het trainen van je Piriformis spier doe je door een beweging van je heup te maken waarbij je heup naar buiten draai, opzij beweegt en/of naar achter. Ook hiervoor zijn verschillende varianten. Belangrijkste is niet je bil en beenpijn te provoceren en vanuit daar de oefeningen uit te breiden! 


3. Mobiliseren Lage Rug

De oorzaak van het Piriformis syndroom kan liggen in verschillende onderdelen van je lichaam waaronder je lage rug. Wanneer je lage rug belemmerd is de beweeglijkheid is het noodzakelijk om ook je lage rug los te bewegen. 

Dat kan je doen met de onderstaande mobiliserende oefeningen voor je lage rug.

4. Trainen Lage Rug

Op het moment dat je lage rug in zijn beweeglijkheid is herstelt is het herstellen van de kracht essentieel om herhaling van het Piriformis syndroom en de ischias klachten te voorkomen. De spieren van je lage rug, bekken en heupen vormen één schakel en het is dan ook het beste om ze in hun gelijke functie te trainen. Er zijn verschillende rugoefeningen waarbij je dat kan doen, hierbij geldt wederom, zorg dat je de bil en beenpijn niet forceert!  

Meer over Piriformis Syndroom

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)