Bolle Rug Voorkomen door 4 Doeltreffende Rekoefeningen
05 januari 2024 
2 min. leestijd

Bolle Rug Voorkomen door 4 Doeltreffende Rekoefeningen

Een bolle rug voorkomen en de natuurlijke curve van je wervelkolom behouden? Dit artikel en bijbehorende video biedt vier krachtige oefeningen om de strekking van je middenrug te bevorderen en een bolle houding te voorkomen. In dit artikel delen we gedetailleerde instructies voor elke oefening, zodat je gemakkelijk kunt beginnen en de intensiteit geleidelijk kunt opbouwen.

Bolle Rug Voorkomen


Oefening 1: Rug Stretch

Begin gemakkelijk door op je buik te liggen, steunend op je onderarmen. Trek je schouders omlaag, breng je borst naar voren en probeer je rug hol te maken. Breid deze oefening uit door op je handen te steunen en je heupen boven je knieën te tillen. Strek je rug op en laat je borst naar voren komen. Voor extra intensiteit, strek je beide armen naar voren terwijl je je rug omhoog houdt.

Oefening 2: Cat Cow Stretch

Blijf op je buik liggen en plaats je handen voor je uit. Steun op je knieën en laat je heupen boven je knieën rusten. Hol je onderrug en strek je armen naar voren. Beweeg geleidelijk je borst richting de grond, adem rustig uit en voel de rek aan de zijkanten van je rug. Varieer de druk door je handen iets op te tillen of te verlagen.

Oefening 3: Back Extension

Ga op je buik liggen met je handen langs je lichaam. Trek je buik iets in en til je bovenlichaam op. Houd je nek recht en knijp je schouderbladen samen. Beweeg je bovenlichaam op en neer, waarbij je je rug gestrekt houdt. Varieer door je handen verder naar voren te plaatsen voor meer uitdaging.

Oefening 4: Pull Over

Ga op je rug liggen, maak je rug vlak en strek je armen over je hoofd. Adem uit terwijl je je armen naar beneden beweegt, houd je bekken licht gekanteld en span je buikspieren aan. Maak het intensiever door een handdoek of een foamroller te gebruiken en de oefening geleidelijk uit te breiden.

Bolle Rug Voorkomen

Bolle Rug Voorkomen is beter dan Corrigeren

Naast deze oefeningen zijn er preventieve stappen om een bolle rug te voorkomen. Bewust zijn van je houding tijdens dagelijkse activiteiten, zoals zitten en staan, is essentieel. Een ergonomische werkplek en regelmatige strekoefeningen kunnen helpen de spanning in je rug te verminderen.

Vergeet niet dat consistentie de sleutel is. Begin rustig, luister naar je lichaam en bouw geleidelijk aan op. Deze oefeningen zijn ontworpen om je te helpen werken aan een gezonde en rechte houding. Wil je naast de bovenstaande oefeningen meer oefeningen voor over de dag, bekijk dan onderstaande oefeningen.


Voorkomen van een Bolle Rug

Ik hoop dat je deze oefeningen waardevol vindt voor het voorkomen van een bolle rug. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten in de reacties hieronder. Op zoek naar meer rug of middenrug oefeningen, bekijk dan mijn andere rug video's.

Succes met de oefeningen!

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis