8 Natuurlijke Lage Rugpijn Pijnstillers!
17 juni 2014 
3 min. leestijd

8 Natuurlijke Lage Rugpijn Pijnstillers!

Lage rugpijn pijnstillers zijn er ook in natuurlijke vorm! Raak je wel eens gefrustreerd van je lage rugpijn? Of van überhaupt van andere chronische pijn?! Dan kunnen natuurlijke pijnstillers u helpen om uw lage rugpijn op te verlichten!

Vaak wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van lage rugpijn pijnstillers in de vorm van paracetamol of ibuprofen. Het is echter ook mogelijk om het eigen pijnstillende mechanisme van het lichaam aan te spreken! Scheelt in de kosten, is een stuk gezonder en levert je bovendien een soepelere en minder pijnlijke rug op!

  1. Activeer je eigen endorfine!

Endorfine is een natuurlijke pijnstiller van je eigen lichaam en kan minimaal net zo sterk zijn als geproduceerde pijnstillers. Het heeft als functie om de pijnsignalen uit je hersenen te blokkeren.Daarnaast helpt endorfine bij het verlichten van angst, depressie en stress. Allemaal signalen en symptomen die vaak gepaard gaan bij langdurige of chronische pijn. En uiteindelijk ook lage rugpijn in stand kunnen houden.

Elke vorm van lichamelijke activiteit die voor een langere tijd zorgt voor het pompen van het bloed door het lichaam. Zal ervoor zorgen dat er endorfine wordt afgegeven. Je kan hierbij denken aan wandelen, fietsen en elke andere vorm van lichamelijke inspanning.

Endorfine Lage Rug

  1. Eet een ijsje of stuk chocola!

Uit onderzoek blijkt dat het eten van zoete voedingsmiddelen zoals koekjes, chocolade of ijs het gevoel van pijn kan verminderen. Dat zorgt er wel voor bij sommige mensen met psychologische problemen dat ze te veel kunnen gaan eten. Dus eet het wel met mate, want een te hoge BMI is juist weer slecht voor je lage rug!

Je kan ook gewoon koekjes bakken en genieten van de geur. Het blijkt namelijk dat alleen al het genieten van een zoete lucht die als aangenaam wordt ervaren. Een gewaarwording van pijnvermindering kan geven!

  1. Zorg voor voldoende herstellende nachtrust!

Een goede nacht slapen is niet alleen essentieel voor het beheren van pijn maar ook voor het bevorderen van genezing. Het zorgt dat het lichaam weer bij kan tanken na een drukke dag van werk, stress en inspanning. Lichaamsbeweging en ontspanning over de dag zijn voorbeelden die uw nachtrust kunnen bevorderen.

  1. Zorg voor souplesse in en rondom je lage rug!

Last van lage rugpijn of niet, iedereen heeft wel profijt van het stretchen van de spieren en pezen rond de wervelkolom. Je rug is gemaakt om te bewegen en heeft ook voldoende beweeglijkheid nodig om goed te functioneren. Een stijve rug zorgt dan ook eerder voor rugklachten.

Het verminderen van de stijfheid van de rug kan dus zorgen voor pijnverlichting. Wanneer je pijn klachten of stijfheid al langer duurt heeft het ook meer tijd nodig om het soepel te maken. Maar hoe eerder je ermee begint hoe sneller je resultaat haalt!

  1. Geniet van het buitenleven!

Voldoende Vitamine D op een dag kan zorgen voor een vermindering van een pijnervaring. Aangezien zonlicht een goede bron van Vitamine D is. Kan een blootstelling aan de zon op je gezicht en handen van 15 minuten per dag al je dagelijkse dosis Vitamine D verzorgen!

Buiten Leven Lage Rugpijn

  1. Verander je innerlijke gedachten!

De manier waarop je onbewust denkt en omgaat met je pijn is van invloed op wijze waarop je de pijn ziet en ervaart. Angst, frustratie en vermijdingsgedrag zijn voorbeelden die je pijnsensatie op een negatieve manier beïnvloeden. Door een positieve gedachte en actieve omgang kan je de pijn op een positieve manier beïnvloeden.

  1. Verplaats jezelf in een betere situatie

Fantaseren over een betere en/of gewenste situatie kan een therapeutisch effect hebben om je beter te voelen. Je hersenen kunnen je pijnsensatie sturen met behulp van je gedachten. En het blijkt uit onderzoek dat het verplaatsen in een betere situatie middels fantasie. Je door spierontspanning, een betere ademhaling en positieve gedachten de pijn kan verminderen!

Gedachten bij Lage Rugpijn

  1. Vind goed gezelschap!

Mensen die vaak contact hebben met mensen die dezelfde pijn of beperkingen doormaken. Zijn van mening dat hun pijn beter te managen is. Dit kan zowel met mensen uit de directe omgeving of op een online platform.

Praktische invulling van je natuurlijke lage rugpijn pijnstillers!

Wil je dus direct lage rugpijn verlichting met behulp van bovenstaande tips en adviezen? Dan kan ik je wel een makkelijk en concreet praktijk voorbeeld geven.

“Ga eens per dag voor minimaal 15-20 minuten buiten in de zon wandelen, joggen of andere actieve bezigheid. Sluit je af van de dagelijkse sleur, verplaats jezelf in een betere situatie en denk positief over je herstel! Sluit dit af met wat gerichte rek en strek oefeningen en neem als beloning een ijsje of stukje chocolade (stukje fruit zou nog beter zijn)!

Om vervolgens op onderstaand reactie formulier (of facebook) je bevinden te delen met andere “lot”genoten. En zorg voor een goede herstellende nachtrust. Je pijn zal drastisch verminderen en de uitgerust, fris en fit de volgende dag ingaan!”

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis