5 Mobiliserende Onderrug Oefeningen Lage Rugpijn (VIDEO)
08 januari 2015 
0 min. leestijd

5 Mobiliserende Onderrug Oefeningen Lage Rugpijn (VIDEO)

Oefeningen lage rugpijn zijn een belangrijk onderdeel bij het herstel van je pijn. Deze 5 mobiliserende onderrug oefeningen lage rugpijn kan je altijd en bijna overal toepassen! Of je acute rugpijn hebt, je rug stijf is of om gewoon je rug soepel te houden!

Het gericht uitvoeren van bewegingen van je rug wanneer je rugklachten kan je goed helpen in het herstel! Niet eens zozeer de oefeningen bij lage rugpijn die je uitvoert, maar het feit dat je leert gedoseerd te bewegen zonder te compenseren vergroot je kans op een goed herstel aanzienlijk.

 

Aandachtspunten van de mobiliserende oefeningen lage rugpijn!

De 5 mobiliserende onderrug oefeningen zijn onbelast wat betekend dat er geen verhoogde druk op je onderrug wordt uitgevoerd! Dit is belangrijk om te weten, omdat je bij de oefeningen bij lage rugpijn en voornamelijk bij acute lage rugpijn de ervaren pijn niet schadelijk is voor je rug!

Dat wil echter niet zeggen dat je op je tandvlees moet bijten om de beweging volledig te kunnen maken. Herhaling van de bewegingen bij de oefeningen moeten zorgen voor het geleidelijk aanpassen van je rug. Forceer het dus niet en luister goed naar je eigen lichaam!

 

5 Mobiliserende onderrug oefeningen lage rugpijn

 

Meer lage rugpijn oefeningen vindt je ook wel op mijn Youtube kanaal.

Hoe heb jij deze oefeningen ervaren? Deel je ervaring door een reactie achter te laten op onderstaand reactie formulier.

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
R Sommer
Door

R Sommer

op 06 Jun 2019

Wat doe je als je niet op de grond kunt liggen ,wat doe je dan ?

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis