3 Essentiële Tips bij het doen van Rugoefeningen Thuis
14 januari 2015 
0 min. leestijd

3 Essentiële Tips bij het doen van Rugoefeningen Thuis

Rugoefeningen thuis kan je op een hoop verschillende manieren uitvoeren! Maar om te komen tot een optimaal resultaat is het noodzakelijk om te letten op een aantal essentiële aandachtspunten. Je lage rugspieren vormen een onmiskenbare schakel in het herstel en de preventie van lage rugklachten.

In onderstaande Video geef ik je de 3 essentiële tips bij het doen van rugoefeningen thuis. Je kan je onderrug bijna overal trainen alleen is het de kunst om het goed te doen! Dat wil niet zeggen dat iedereen dezelfde oefeningen zou moeten doen!

Tips bij Rugoefeningen thuis

Bekijk de Video hieronder en je kan direct aan de slag met het correct uitvoeren van de rugoefeningen thuis.

Over de schrijver
Bastin Hofman is de oprichter en eigenaar van de Lage Rugpijn Fysio.nl. Sinds 2006 begeleid hij dagelijks als, Fysio-Manueeltherapeut, mensen naar een pijnvrije rug. Zijn specialisme van rugpijn wordt onderbouwd vanuit zijn wetenschappelijke opleiding als Master Manueeltherapeut (Msc) en Psychomische Fysiotherapeut (i.o). Inmiddels doorliepen al meer dan 2500+ mensen zijn "Online Screening" en hij heeft meer dan 250+ rugpijn gerelateerde video's en artikelen beschikbaar.
Marie
Door

Marie

op 23 Apr 2020

Ik heb ook gemerkt dat ik veel oefeningen niet goed uitvoer omdat ik niet de juiste begeleiding heb wanneer ik ze thuis doe. Ik ga de video kijken en voortaan beter letten op mijn houding. Volgende week ga ik ook nog wat oefeningen bespreken met mijn fysiotherapeut.

Bastin
Door

Bastin

op 24 May 2020

Beste Marie, goed om bij de uitvoering te letten op de vermelde tips in de video. Heel fijn dat je ze ook bespreekt met je Fysiotherapeut. Zo zou je goede feedback moeten kunnen krijgen op je oefeningen. Mvg Bastin

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"

Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis