Ischias Oefeningen

Ischias oefeningen zijn één van de acties die je zelf kan ondernemen in de behandeling van ischias. Om te komen tot een optimaal resultaat bij de ischias oefeningen is het wel raadzaam eerst de adviezen bij een ischias behandeling te bekijken.

Ischias Oefeningen

Wanneer je ischias oefeningen gaat doen kan je ze op verdelen in 4 verschillende ischias oefeningen. Niet alleen het rekken en trainen van je bilspier, waar vaak de ischias klachten beginnen, maar juist ook de beweeglijkheid en gesteldheid van je lage rug spieren is van belang.

Ischias Oefeningen

1.   Rekken van de Piriformis spier

Het rekken van de Piriformis spier kan op verschillende manieren. In onderstaande video zie je vanaf minuut 1:15 twee verschillende manieren om je Piriformis te rekken. Pas het aan naar je eigen niveau en op geleide van je pijn, wees bewust dat de dame op de video erg flexibel is!

2.  Trainen van de Piriformis spier

Het trainen van de Piriformis spier doe je door een beweging van je heup te maken waarbij je heup naar buiten draai, opzij beweegt en/of naar achter. Ook hiervoor zijn verschillende varianten. Belangrijkste is niet je bil en beenpijn te provoceren en vanuit daar de oefeningen uit te breiden!

3.  Mobiliseren van de Lage Rug

De oorzaak van je ischias klachten kan liggen in verschillende onderdelen van je lichaam waaronder je lage rug. Wanneer je lage rug belemmerd is de beweeglijkheid is het noodzakelijk om ook je lage rug los te bewegen. Dat kan je doen met de onderstaande mobiliserende oefeningen voor je lage rug.

4.  Trainen van de Rugspieren

Op het moment dat je lage rug in zijn beweeglijkheid is herstelt is het herstellen van de kracht essentieel om herhaling van de ischias klachten te voorkomen. De spieren van je lage rug, bekken en heupen vormen één schakel en het is dan ook het beste om ze in hun gelijke functie te trainen. Er zijn verschillende rugoefeningen waarbij je dat kan doen, hierbij geldt wederom, zorg dat je de bil en beenpijn niet forceert!

Oefeningen bij Ischias

Bovenstaande oefeningen kan je al gemakkelijk zelf proberen om jouw Ischias klachten te verminderen. Let er op dat je de oefeningen rustig opbouwt en het niet forceert. Het is niet gek als je wat pijn ervaart bij de oefeningen, dat is dan ook niet erg, maar de insteek is dat je na het doen van de oefeningen voelt dat je beter kan bewegen en/of minder pijnklachten hebt.

Meer Ischias Informatie 

Reactie plaatsen

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.
50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Rug Screening)