Hernia

Hernia is vaak het eerste wat mensen vrezen bij het optreden van lage rugpijn. Dit is niet terecht, want als je de cijfers bekijkt blijkt het bij maximaal 5% van de mensen met lage rugpijn voor te komen. Ondanks dat veel aspecten in de behandeling van lage rugpijn en een hernia op elkaar lijken is het wel degelijk van belang om een onderscheid te maken.  

Ten eerste...

Spreken we bij rugpijn in combinatie met beenpijn op basis van een hernia van “specifieke” lage rugpijn. Dat wil zeggen dat er een specifieke aandoening verantwoordelijk is voor de ervaren pijn en beperkingen. De specifieke aandoening is letterlijk een hernia nucleus pulposi die vervolgens zorgt voor een geïrriteerde zenuw waarvoor de term radiculair syndroom wordt gebruikt.  

Ten tweede...

Zijn de optredende hernia symptomen anders met het grootste onderscheid in het feit dat er sprake is van een uitstralende pijn verder de knie tot soms wel in voet en tenen. Toch is het belangrijk om te kijken waar functioneel gezien de oorzaak van het probleem ligt en welke stappen je bij de klachten neemt!  

Tot slot...

De basis voor de behandeling is het aanpakken van de oorzaak van het probleem. Dat probleem ligt net als bij lage rugpijn bijna altijd in meerdere factoren die je zelf kan beïnvloeden. Volg bovenstaande links voor meer informatie en zijn er zaken onduidelijk aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.  

Meer weten over een hernia? Volg één van onderstaande links!

   

Gratis Rug "Screening"


Binnen 10 minuten ontdek je GRATIS wat de oorsprong van jouw lage rugpijn is. Bang voor een hernia? De Screening ontleedt jouw rugpijn op basis van wetenschappelijke feiten en praktische vragen met een duidelijke conclusie.

50%
Download Gratis
Lage Rugpijn Herstel Methode (Gratis Screening)